Дестинации

СЪРБИЯ - БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА – Дрина, Дървен град и Каменград – приказката, сътворена от Кустурица за Великден и Гергьовден!

Екскурзия СЪРБИЯ - БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА – Дрина, Дървен град и Каменград – приказката, сътворена от Кустурица за Великден и Гергьовден! - 4 дни / 3 нощувки /3 закуски /3 вечери
СЪРБИЯ - БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА – Дрина, Дървен град и Каменград – приказката, сътворена от Кустурица за Великден и Гергьовден!
СЪРБИЯ - БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА – Дрина, Дървен град и Каменград – приказката, сътворена от Кустурица за Великден и Гергьовден!
СЪРБИЯ - БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА – Дрина, Дървен град и Каменград – приказката, сътворена от Кустурица за Великден и Гергьовден!
София – манастира Жича – Байна Башта – Дървен град - манастир Рача - Къщата върху скалата – Мокра гора - Вишеград – Каменград - Дрина – Врънячка баня - София

4 дни / 3 нощувки /3 закуски /3 вечери
от 510.00 лв.

 


Програма
1 ден София – манастира Жича – Байна Башта
Отпътуване от София в 07.00 ч. от площад „ Свети Ал. Невски“. Попътна спирка за посещение на манастира Жича, един от най - почитаните от сърбите православни манастири, свидетелство за славното минало на Сръбското кралство. Жичанският манастир е построен през XIII в. от синовете на Милан Обренович, първият Сръбски крал Стефан Първовенчани и неговият брат и патрон на Сърбия, Св Сава. Манастирът има огромно културно и историческо значение за държавата, тъй като в него са коронясани 7 сръбски крале. Продължаване в посока сръбския град Байна Башта, живописно разположен в долината на река Дрина и източния край на Националния Природен парк Тара. Пристигане и настаняване в хотел Zepter Drina Hotel 4**** в Байна Башта, Сърбия https://zepterhoteldrina.com/). Вечеря. Нощувка.
2 ден Байна Башта – Дървен град - манастир Рача - Къщата върху скалата - Байна Башта
Закуска. Отпътуване за китното етно селище Дървен Град, второто творение от приказния свят на Емир Кустурица. Селището е създадено като декор за един от последните филми на големия режисьор „Когато животът беше чудо“, а в последствие се превръща в открит етнографски музей, с прекрасни дървени къщички и малки площадчета, носещи имената на личности като Диего Марадона, Бранислав Нушич и Иво Андрич. Тук може да се почувства атмосферата на отдавна отминали времена и да се видят позабравени занаяти. Продължаване за манастира Рача, построен от сръбския крал Драгутин през 1276 г. Интериорът на манастира е украсен със стенописи и икони, а манастирският иконостас с две икони на Исус и Света Богородица се счита за един от най - красивите в Сърбия. Този ден завършва с посещение на Къщата върху скалата, намираща се по средата на река Дрина в близост до град Бажина. Първоначално е построена през 1968 г. от група плувци, които се нуждаели от подслон. Легендата гласи, че героят Кралевич Марко искал да мине на другия бряг на реката, но не искал конят му Шарац да си намокри копитата. Тогава той се изкачил на Цървена Стена и хвърлил камък в река Дрина. Така конят му Шарац скочил от единия бряг на камъка и после на другия бряг с Кралевич Марко на гърба си. Местното население твърди, че все още се виждат отпечатъците от копитата на Шарац върху скалата. Къщата придобива известност през 1994 год след създаването на Дринската регата, в която участват 20 000 души от Сърбия и други страни. Къщата се превърнала в един от най-сниманите обекти, а нейна снимка е избрана за една от снимките на месеца на National Geographic през август 2012 г. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
3 ден Байна Башта – Мокра гора – Вишеград – Каменград - круиз Дрина
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане ви предлагаме комбинирана екскурзия с ретро влак и круиз с кораб по езерото Перучац и река Дрина /*заявява се при внасянето на депозита и се заплаща с основния пакет/. Отпътуване за Мокра гора, известна с теснолинейната железопътна линия Шарган, чиито маршрут наподобява цифрата осем и криволичи из живописните масиви на едноименната планина. По желание и срещу допълнително заплащане пътуване с ретро влак. Предстои едно уникално преживяване, което връща към отминали забравени романтични времена. Този исторически музей на открито ни предоставя историята на сръбската железница със своите запазени експонати. Маршрутът на Шарганската осморка предвижда спирка във Вишеград, разположен на територията на Босна-Херцеговина в близост до границата със Сърбия. При пристигането вниманието на всеки посетител се привлича от изумрудените води на река Дрина и красивия каменен мост, известен като „Мостът на Дрина“. Тази уникална творба на средновековната османска архитектура и изкуство е построена от Синан по нареждане на великия везир на Османската империя Мехмед Паша Соколович, роден в Херцеговина, но от сръбско семейство. След фото-паузата предстои посещение на първия град от приказния свят на световноизвестния филмов режисьор Емир Кустурица – Каменград или Андричград. Разходка по главната улица и площада с магазинчета за бижута, уютни кафенета и ресторанчета. Пътуването през дивни природни красоти и с това ретро влакче е незабравимо! Маршрутът продължава с круиз по водите на река Дрина. Ще видите каньона на Дрина и естествените красоти на тази река, както и на заобикалящите ги планини. Забележка: възможно е осъществяването на това пътуване да бъде в обратна последователност. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
4 ден Байна Башта – Врънячка баня - София
Закуска. Отпътуване за България с попътна спирка за обяд и разходка във Врънячка Баня - най – големият и посещаван курортен център в Сърбия. Минералните извори там са уникални в света с това, че температурата на водата им е точно колкото тази на човешкото тяло (36.5 градуса). Терапевтичните свойства на минералните извори са известни още от епохата на Римската империя, но истинската си слава курортът придобива след намесата на чешкият барон Хердер, който проектира курорта, така че да напомня за родния му град „Карлови Вари“. Курортът се доближава до Карлови Вари и по химическия състав на своята лековита вода, която се препоръчва за стомашни заболявания, лечение на черен дроб и ревматични заболявания. Пристигане в София вечерта.

Всички стаи и общи зони на хотелите Zepter са оборудвани с пречиствател на въздуха THERAPY, който:
*
елиминира вируси, бактерии, микроорганизми, акари

* премахва прах, цветен прашец, сажди

* неутрализира неприятните миризми и други вредни миризми.
 

Стилът на Zepter
Здравословната храна, приготвена по здравословен, по Zepter начин, сервирана в чинии на Zepter и с обслужване на Zepter, е неразделна част от обслужването във всички хотели от веригата Zepter.



Цената включва:
  • транспорт с автобус
  • 3 нощувки със закуски в Zepter Drina Hotel 4**** в Байна Башта, Сърбия https://zepterhoteldrina.com/ - настаняване в делукс стаи
  • 3 вечери в ресторанта на хотела /За Великденската програма – вечеря на 16.04.2023 с жива музика и включени напитки /0.30 мл ракия, вино 0.250 мл бяло или червено–по избор, минерална вода 0.330 мл/
  • туристическа програма – посещение на манастира Жича, манастира Рача, Дървен град, фотопауза на Къщата върху скалата, спирка за разходка във Врънячка баня
  • безплатно ползване на интернет, фитнес и сауна
  • градска такса
  • екскурзовод-водач от агенцията
  • медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 EUR
Цената не включва:
  • входна такса за Дървен Град – ~250 RSD /~2.30 EUR/
Други:
    Намаление за: 1 дете до 06.99 год. с 2-ма възрастни на допълнително легло – 230 лв.
    1-ро до 06.99 год. с 2-ма възрастни на допълнително легло – 230 лв., 2-ро дете до 14.99 год. с 2-ма възрастни на допълнително легло – 115 лв.
    1 дете от 07 до 14.99 год. с 1 възрастен в стая на редовно легло – 110 лв. в стандартна стая, 130 лв. в делукс стая
    1-во дете от 07 до 14.99 год. с 1 възрастен или с 2-ма възрастни в стая – 115 лв., 2-ро дете от 07 до 14.99 год. с 1 възрастен или с 2-ма възрастни в стая – 115 лв.
    за ползване на собствен транспорт – 100 лв.
    Доплащане за: единична стая - 105 лв.
    медицинска застраховка за туристи над 65 г. – 5.00 лв.
    повишение на транспортни разходи /обявява се 20 дни преди отпътуване/.
    Допълнителни мероприятия: Комбинирана екскурзия: билет за ретро влака „Шарганска осморка“ с посещение на Вишеград и Каменград + връщане с круиз с корабче по езерото Перучац и река Дрина – 79 лв. /*заявява се при записването на екскурзията и се заплаща с основния пакет/
    Парична единица на Сърбия: RSD – Сръбски динар (1 EUR ~ 116 RSD)
    Парична единица на Босна и Херцеговина: ВАМ – Босненска конвертируема марка (1 EUR ~ 1.95 BAM)
    Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
    Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
    Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
    Начин на плащане: депозит – 200 лв., доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
    Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5.00 % върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
    Използвани транспортни средства по програмата: • автобус


Оферта № Е12300



Powered by webdesign