Дестинации

Обиколка на цяла ВЕЛИКОБРИТАНИЯ – най-значимото от АНГЛИЯ – ШОТЛАНДИЯ – ИРЛАНДИЯ – УЕЛС

Екскурзия Обиколка на цяла ВЕЛИКОБРИТАНИЯ – най-значимото от АНГЛИЯ – ШОТЛАНДИЯ – ИРЛАНДИЯ – УЕЛС
 - 11 дни / 10 нощувки / 10 закуски/ 2 вечери
Обиколка на цяла ВЕЛИКОБРИТАНИЯ – най-значимото от АНГЛИЯ – ШОТЛАНДИЯ – ИРЛАНДИЯ – УЕЛС
Обиколка на цяла ВЕЛИКОБРИТАНИЯ – най-значимото от АНГЛИЯ – ШОТЛАНДИЯ – ИРЛАНДИЯ – УЕЛС
Обиколка на цяла ВЕЛИКОБРИТАНИЯ – най-значимото от АНГЛИЯ – ШОТЛАНДИЯ – ИРЛАНДИЯ – УЕЛС
Обиколка на цяла ВЕЛИКОБРИТАНИЯ – най-значимото от АНГЛИЯ – ШОТЛАНДИЯ – ИРЛАНДИЯ – УЕЛС
София – Лондон – Оксфорд - Стратфорд на Ейвън – Лийдс - Йорк – Глазгоу - Единбург – Карнриян – ферибот – Белфаст – Дъблин – Килдеър – Килкени – Трамор – Рослеър – ферибот – Пемброук – Кардиф – Нюпорт/ Бристол – Стоунхендж – Уиндзор – Лондон - София

11 дни / 10 нощувки / 10 закуски/ 2 вечери
от 3640.00 лв.

 


    Комбинирана екскурзия със самолет и автобус с водач на български език

Програма
1 ден София – Лондон – Оксфорд - Стратфорд на Ейвън - Лийдс
Полет на BULGARIA AIR в 06.20 ч. от София за Лондон. Кацане на летище Хийтроу в 07.40 ч. Отпътуване към Оксфорд - седалище на един от най-известните университети в света. Минаване покрай кулата Карфакс и посещение на църквата Архангел Михаил /XI в./, църквата Дева Мария /XIII в./ и на Катедралата. Продължаване към Стратфорд на Ейвън - родното място на Уилям Шекспир, където в туристическата програма са включени църквата Св. Троица, в която е неговия гроб и Харвард хаус. Отпътуване за Лийдс с попътна спирка на замъка Уорик. Настаняване в хотел в Лийдс. Вечеря. Нощувка.
2 ден Лийдс - Йорк – Глазгоу
Закуска. Отпътуване за Йорк. Пристигане и пешеходна разходка по Шамбъл - най-известната улица в Йорк с многобройните си бутици и заведения до Йоркската катедрала - най-големият средновековен храм в Британия. Начало на живописно пътуване през Националния парк Йоркшир Дейлс към старинните селца и очарованието на Езерната област. Продължаване по бреговете на езерото Уиндърмиър към Шотландия, преминаване през южната планинска област и пристигане в Глазгоу. Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден Глазгоу – Стърлинг – Единбург - Глазгоу
Закуска. Отпътуване за местността Стърлинг и едноименния замък /XIII в./, който е сред най-известните забележителности в страната, свързан както с много исторически събития, така и с биографиите на редица кралски особи. Продължаване за шотландската столица Единбург. Обзорна автобусна обиколка с местен екскурзовод, включваща Принцес Стрийт, известната улица Кралската миля, двореца Холи Рууд (отвън), Единбургския замък. Свободно време и възможност за запознаване с процеса за производство на шотландската национална напитка в Уиски център или за посещение на някои от магазините за туид или карирани платове. Връщане в Глазгоу. Нощувка.
4 ден Глазгоу – Карнриян - ферибот – Белфаст – Дъблин
Закуска. Кратка туристическа програма в най-големия град в Шотландия, включваща Глазгоуската катедрала, Кметството, площад Джордж Скуеър. Продължаване към пристанищния град Карнриян. Качване на ферибот и отпътуване към Изумрудения остров Ирландия, широко известен с природната си красота, с традиционната си и съвременна музика и със своите пъбове и тъмна бира. Разглеждане на Белфаст - столица на Северна Ирландия с местен екскурзовод. Туристическа програма в града, включваща Кметството, Кралския Университет и Катедралата. Продължаване на юг край Дрогеда до Дъблин. Настаняване в хотел. Нощувка.
5 ден Дъблин
Закуска. Обзорна обиколка на града с местен екскурзовод и запознаване със забележителностите - минаване покрай средновековните стени, останките от времето на викингите, колежа Тринити, Ирландската банка и Парламента, катедралата Св. Патрик, пивоварната Гинес и Дъблинския замък /с разглеждане отвън/. Свободно време за разходка по някоя от известните търговски улици Хенри или О`Конъл. Връщане в хотела. Нощувка.
6 ден Дъблин – Килдеър – Килкени – Трамор
Закуска. Първа спирка в Ирландската национална ферма за отглеждане на расови коне, разположена в покрайнините на град Килдеър. Продължаване за красивото средновековното градче Килкени с разглеждане отвън на древния замък /XII в./. Отпътуване следобяд за старинните останки от замъка на древните ирландски крале на Мюнстър на скалата Кашел. Денят приключва в Трамор. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
7 ден Рослеър – ферибот – Пемброук – Кардиф – Нюпорт/Бристол
Закуска. Ранно отпътуване за пристанището в Рослеър и качване на ферибот за Пемброук в Уелс. Продължаване за уелската столица Кардиф. Туристическа програма, включваща минаване покрай комплекса Милениум Кардиф Армс Парк и посещение на историческия замък от времето на норманите. Продължаване за Нюпорт/Бристол. Настаняване в хотел. Нощувка.
8 ден Стоунхендж – Уиндзор - Лондон
Закуска. Отпътуване за Стоунхендж и разглеждане на мистериозния каменен кръг (изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет). Продължаване за Уиндзор. Посещение на замъка - резиденция на английската кралска фамилия. Пристигане в Лондон вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.
9 ден Лондон
Закуска. Начало на автобусна обзорна обиколка на Лондон с местен екскурзовод (~ 3 ч.), включваща Катедралата Сейнт Пол, Тауър и Тауър Бридж, Трафалгарския площад с колоната на адмирал Нелсън, Уестминстърското абатство, Парламента и Елизабет Тауър, Оксфорд и Риджънт стрийт, Пикадили, Бъкингамския дворец и паметника на кралица Виктория, казармите на Кралската гвардия Даунинг Стрийт, Хайд парк. Следобед свободно време за посещение на Британския музей, Музея на Мадам Тюсо с восъчните фигури, Националната галерия. Нощувка.
10 ден Лондон
Закуска. Придружени от вашия водач, този ден се предвижда разходка покрай Уайт хол - синоним на политическия живот в столицата и до къщата с № 10 на Даунинг стрийт - официалната резиденция на Министър - председателя, както и за посещение на крепостта Тауър – Лондонската кула с кралското съкровище, музея Виктория&Алберт, двореца Кенсингтън. Нощувка. Забележка: придвижването в Лондон е с метро, с изключение на деня на провеждане на панорамната обиколка.
11 ден Лондон – София
Закуска. Освобождаване на стаите /можете да си оставите куфарите в багажното отделение на хотела/. Придружени от вашия водач, този ден се предвижда разходка с корабче по р.Темза до Гринуич с посещение на Обсерваторията и Нулевия меридиан, където туристите могат да си направят снимки, стъпили едновременно в западното и източното полукълбо.Трансфер хотел - летище. Полет в 17.05 ч. за София. Кацане на летище София в 22.00 ч.




Цената включва:
  • самолетен билет София – Лондон – София на BULGARIA AIR, летищни такси, 1 брой чекиран багаж до 23 кг + 1 брой малък ръчен до 10 кг+дамска чанта/раничка
  • транспорт с автобус по време на туристическата обиколка
  • 10 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 1 – в Лийдс, 2 – в района на Глазгоу, 2 – в Дъблин, 1 – в Трамор, 1 – в Нюпорт/Бристол, 3 – в Лондон
  • 2 вечери
  • фериботен билет Карнриян – Белфаст
  • фериботен билет Рослеър - Пемброук
  • местен екскурзовод за обиколката на Лондон, Единбург, Белфаст и Дъблин
  • водач-преводач от агенцията
  • туристическа програма в: Оксфорд, Стратфорд на Ейвън, Йорк, Единбург, Глазгоу, Белфаст, Дъблин, Килкени, Кардиф, Лондон, посещение на замъка Уорик, замъка Стърлинг, Ирландската национална ферма в Килдеър, замъка Кардиф, каменния кръг Стоунхендж, замъка Уиндзор
  • медицинска застраховка с покритие 10 000 ЕUR за туристи до 70 г.
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните туристически обекти
  • разходката с корабче по р.Темза
Други:
    Доплащане за: медицинска застраховка за лица от 70 г. до 85 г. – 25.00 лв.
    единична стая – 1235 лв.
    посещение на Стоунхендж – 69 лв. (изисква се предварителна заявка и плащане с основния пакет, включва резервация за определен час на влизане и входна такса)
    бакшиши за шофьор и екскурзоводи – 35 EUR /заплащат се на място и се събират от водача на групата/
    повишение на летищни и транспортни такси /обявява се 20 дни преди отпътуване/.
    Намаление за: дете до 12 год. с двама възрастни на допълнително легло – 200 лв.
    3-ти възрастен на допълнително легло – 50 лв.
    Забележка: настаняването в тройна стая подлежи на допълнително препотвърждение. В определени хотели по маршрута, няма възможност за настаняване на 3-ма възрастни в стая. Налага се настаняване в двойна и единична стая срещу съответно доплащане, което ще ви бъде предоставено допълнително.
    Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туристи.
    Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
    Необходими документи: задграничен паспорт с 6-месечна валидност към деня на прибиране в България; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
    Начин на плащане: депозит - 1000 лв., доплащане – до 35 дни преди отпътуване.
    Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
    Полезни съвети: Пътуването е с културна насоченост, което включва посещение на най-значимите архитектурни обекти и паметници, свободното време е сравнително ограничено, но в рамките на необходимото. В стаите на хотелите на територията на Великобритания и Ирландия се предоставят безплатно кафе, чай и ел.кана за топла вода. Желателно е да се закупят адаптори предварително от България. Поради спазване на екологична програма се зареждат само с по една кърпа за всеки настанен, а не с комплект. В цяла Великобритания и Ирландия има точно определени паркинги, на които туристите са длъжни да слязат и пак от същото място да вземат автобуса за следващия преход.
    Информация за музейни такси: Оксфорд - Кулата Карфакс – за възр. – 3.00 £, църквата Дева Мария - за възр. – 3.00 £, за деца от 5 до 16 год. и пенсионери – 3.00 £, семеен билет (2-ма възрастни и едно или две деца) – 11.00 £, Катедралата - за възр. – 9.00 £, за деца от 5 до 17 год., студенти и пенсионери – 9.00 £, семеен билет (двама възрастни и две деца или един възрастен и три деца) – 23.00 £, Стратфорд на река Ейвън - Родната къща на Уилям Шекспир – за възр. – 17.50 £, за деца – 11.50 £, група над 15 туристи – 14.50 £, църквата Св. Троица - за възр. – 3.00 £ (вид дарение), Замъкът Уорик (вход за двореца, тъмница и атракции) – възрастни - 34.00 £, за деца до 11 год. и възрастни над 60 г. – безплатно, вход за двореца за група над 7 туристи – 19.20 £, пенсионери в група над 10 туристи – 14.50 £, Йорк - Йоркската катедрала – само – Катедралата – за възр. - 11.00 £, за пенсионери и студенти – 10.00 £, за деца (8-16 г.) – безплатно с един плащащ възрастен, Катедрала+кула – възр. - 16.00 £, пенсионери и студенти – 15.00 £, деца (8-16г.) – 6.00 £, Стърлинг - Замъкът Стърлинг - за възр. – Замъкът Стърлинг - за възр. – 15.00 £, за деца (5-15 г.) – 9.00 £, за възр. над 60 год. – 12.00 £, дете под 5 г. – безплатно, Единбург - Единбургският замък - за възр. – 17.00 £, за деца (5-15 год.) – 10.20 £, за пенсионери (над 60 год.) – 13.60 £; деца под 5 г. – безплатно, Уиски център - за възр. – 15.00 £, за деца от 6-17 г. – 7.50 £, под 5 г. – безпл., но задължително с придружител, за пенсионери – 13.00 £, семеен билет (2-ма възрастни с 2 деца) – 39.00£, Дъблин - Катедралата Св. Патрик – 7.50 ЕUR, за пенсионери и студенти – 6.50 ЕUR, за семейства (2-ма възрастни и 2 деца до 16г.) – 17 EUR, за група от мин. 10 туристи - 6.00 ЕUR, Пивоварната Гинес – 18.50 ЕUR, за деца до 17 г. – 17.00 ЕUR, за студенти (над 18 г.) – 24.00 EUR, за възрастни над 65 г. – 23.00 EUR, Килдеър - Националната Ирландска ферма за отглеждане на расови коне и японска градина – 13.50 EUR, студенти и пенсионери над 60 г. – 9.00 EUR, деца от 05 до 16 г. – 6.50 EUR Килкени - Замъкът Килкени – възрастен - 9.00 ЕUR, пенсионери (над 60 г.) – 7.00 EUR, за деца (6-18 г.) и студенти – 5.00 ЕUR Кашел - Замъкът Кашел - за възр. - 8.00 ЕUR за пенсионери – 6.00 EUR, за деца и студенти – 4.00 ЕUR, Кардиф - Замъкът Кардиф – за възр. – 13.00 £, деца (5-16 г. – задължително придружено от възрастен) – 9.25 £, деца под 5 г. – безплатно; пенсионери и студенти – 11.30 £; цена за група над 20 туристи – 11.50 £ за възр., за деца от 5 до 16 г. – 8.25 £, студенти и пенсионери – 10.00 £, Стоунхендж - 69 лв. (изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет, включва резервация за определен час на влизане и входна такса), доплащане – 2.00 £ аудио гид, за групи от мин. 20 туристи – 13.20 £, Уиндзор - Кралската резиденция - за възрастни – 22.50 £, за деца от 05 г. до 17 г. – 13.00 £, Кентърбъри – Катедралата – за възр. – 12.50 £, за лица над 65г. – 11.50 £, допл. за аудио тур – за възр. – 4.00 £, деца под 18 г. – 8.00 £, Лондон - Катедралата Сейнт Пол и галерии – 20.00 £, за студенти и пенсионери над 60 г - 17.50 £, за деца от 6 до 17 год. – 8.50 £; цена за група /мин. 10 тур./ - 17.00 £, за група студенти и пенсионери - 15.00 £, деца от 6 до 17 год. – 7.20 £, Тауър – 25.00 £ за възр., за деца от 5 до 15 год. – 12.00 £; за ученици над 16 год. и за възр. над 60 год. – 19.50 £; цена за група - 24.00 £, за деца до 16 год. – 10.58 £, за пенсионери – 17.76 £, Уестминстърското абатство - 22.00 £ за възр., над 60 год. – 17.00 £,за деца от 6-16 г. – 9.00 £, цените включват аудио гид, Бъкингамският дворец – 25.00 £, за възр. над 60 г. – 23.00 £, за деца от 5 до 16 г. – 14.00 £ (в цената на билета е включен аудио гид на 9 езика), Музей на Мадам Тюсо – закупуване на билети в деня на посещението: за възр. – 45.00 £; за деца от 4 до 15 г – 40.00 £, билети за групи над 10 тур. в деня на посещението – 35.00 £, за деца от 4 до 15 г - 30.00 £, Дворецът Кенсингтън – 19.50 £ за възр., деца – 9.70 £, възр. над 60 г. – 15.50 £; цена за група от мин. 15 тур. – 17.40 £, разходка с корабче по р. Темза до Гринуич – 13.00 £ за възрастни в едната посока, 17.00 £ - в двете посоки, за дете: еднопосочен - 8.00 £, двупосочен 10.50 £, пенсионери и студенти – 9.00 £ еднопосочен, 12 £ в двете посоки, Нулевият Меридиан – Кралската обсерватория - за възрастни - 15.00 £, за деца до 18 г. - 6.50 £.
    Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • автобус • ферибот


Оферта № Е12275



Powered by webdesign