Дестинации

Прелестите на НОРВЕГИЯ – незабравимо пътуване сред норвежките фиорди!

Екскурзия Прелестите на НОРВЕГИЯ – незабравимо пътуване сред норвежките фиорди! - 8 дни/ 7 нощувки/ 7 закуски/ 1 вечеря
Прелестите на НОРВЕГИЯ – незабравимо пътуване сред норвежките фиорди!
Прелестите на НОРВЕГИЯ – незабравимо пътуване сред норвежките фиорди!
Прелестите на НОРВЕГИЯ – незабравимо пътуване сред норвежките фиорди!
Прелестите на НОРВЕГИЯ – незабравимо пътуване сред норвежките фиорди!
София – Франкфурт - Осло – Гейло - Хардангерфиорд - Берген – Гудванген – Зьогнефиорд - Флам – Фиорланд – Бриксдалбреен – Нордфиорд - Гайрангерфиорд – Олесун – Лилехамер – Ослофиорд – Мюнхен - София

8 дни/ 7 нощувки/ 7 закуски/ 1 вечеря
от 3475.00 лв.

 


  С ВОДАЧ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК


Програма
1 ден София – Франкфурт - Осло – Гейло
Полет на LUFTHANSA от аерогара София за Осло през Франкфурт. Кацане на летище Гардермоен в Осло. Транфер и начало на туристическата програма. Посещение на най - известния парк в норвежката столица – Фрогнер парк. Паркът е известен най-вече с поместените над 220 скулптори, които са дело на един от най-прочутите творци на Норвегия – Густав Вигеланд. Скулпторите от гранит и бронз оформят ансамбъл, пресъздаващ основни моменти от човешкия живот. Продължаване в посока ски курорта Гейло. Настаняване в хотел. Нощувка.
2 ден Гейло – Хардангерфиорд – Берген
Закуска. Отпътуване от хотела. Оттук до следващата спирка, пътят минава през една от най - впечатляващите области на Норвегия – паркът Хардангервида. Резултат от бурните климатични промени, настъпили през последната ледникова епоха, платото е изпъстрено с циркусови езера и моренети, които придават на пейзажа един наистина неповторим облик. Част от територията на платото е заета и от ледниците Фолгефона и Йекулен. Програмата предвижда и кратка спирка край един от най - високите водопади в страната, чиито води падат от височина над 180 м. Следва пътуване по бреговете на фиорда Хардангер, наслаждавайки се на гледките и преминаване през най-дългия висящ мост над него. По обяд пристигане във втория по големина град на Норвегия - Берген. Създаден още през XI в. от Олаф Кире, градът се разраства и през XIV в. е най - значимият търговски център на територията на Норвегия. Силно влияние върху развитието на града оказват представителите на ханзейската търговска организация, чийто квартал и до ден днешен е съхранил старинния си облик. Днес, заради своето живописно местоположение и ключовото си местоположение в близост до най-големите фиорди в страната, Берген е туристически център, посещаван от хиляди туристи. Начало на туристическа обиколка в центъра на града, която включва квартала на немските търговци Бриген, известен с дървените си къщи, рибния пазар, както и крепостта Бергенхус. Свободно време за разходка или по желание изкачване със зъбчата железница/фуникуляр Фльойбанен от Берген до връх Флойен, откъдето се разкрива прекрасна гледка към намиращия се в ниското град /срещу допълнително заплащане/. Настаняване в хотел в района на Берген. Нощувка.
3 ден Берген – Гудванген (ферибот) - Флам (Флам експрес) - Фиорланд
Закуска. Отпътуване към селището Гудванген, сгушено в самия край на Неройфиорд – най – тесния ръкав на Зьогнефиорд. Тук започва вълнуващо пътуване с ферибот по най-тесните ръкави на най-дългия и дълбок фиорд в Норвегия – Зьогнефиорд. Този двучасов круиз /включен в пакетната цена/ предлага спиращи дъха гледки – величествени планински масиви и стръмни зелени склонове, сякаш изскачащи от водната повърхност. Пътуването несъмнено се превръща в един от незабравимите мигове в живота на всеки човек, посетил фиорда. Корабчето акостира в района на селището Флам. Незабравимите мигове в земята на фиордите продължават със запомнящо се пътуване с една от най-красивите железници в Европа /срещу допълнително заплащане/. Фламската железница отвежда своите пътници до някои от най - красивите кътчета в Норвегия. Великолепни водопади, бурни планински реки, снежни върхове и дълбоки пропасти са само част от приказните гледки, покрай които преминава трасето. След връщане във Флам, продължаване в посока Фиорланд, разположен на един от ръкавите на най – дългия и най - дълбок фиорд в Норвегия. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
4 ден Фиорланд - ледникът Бриксдал – Нордфиорд
Закуска. Отпътуване на север в посока Нордфиорд. Пътят минава през идилични и живописни местности, и предоставя спиращи дъха гледки. Недалеч от пътя остава най- големият ледник в Европа – Йостедалсбреен, а програмата предвижда спирка и кратка разходка за снимки в района на ледника Бриксдал. Настаняване в хотел в района на Нордфиорд. Вечеря. Нощувка.
5 ден Гайрангерфиорд – Олесун (1.5 час круиз по фиорда)
Закуска. Отпътуване в посока Гайрангерфиорд. По желание круиз по водите на най – красивия от всички норвежки фиорди Гайрангер (UNESCO). Круизът отвежда до най–внушителните части на фиорда, където отвесни скали от тъмен кварц се издигат на височини от над 1000 м. По склоновете на тези скални колоси пък се спускат великолепни водопади, от които най – известни са Седемте сестри и Булчинския воал. След круиза отпътуване към Олесун. Несъмнено Олесун е един от най- красивите и впечатляващи градове в Норвегия. Изграден върху седем острова, градът впечатлява със своята архитектура в стил Ар Нуво, която съществува в хармония с изумителната природна красота на пейзажа. Разходка в града. Настаняване в хотел. Нощувка.
6 ден Олесун – Лилехамер - Ослофиорд
Закуска. Отпътуване в посока Лилехамер и спирка за разходка в олимпийската столица. Продължаване за Ослофиорд. Настаняване в хотел. Нощувка.
7 ден Осло
Закуска. Начало на обиколка на норвежката столица Осло, включваща сградата на Кметството, Операта, Националния театър, главната улица на града Карл Йохангате, отвеждаща до Кралския дворец. Следваща спирка на полуостров Бигдьой, известен като един от най-скъпите жилищни райони в Осло, а също и с многото си музеи. Възможност за посещение на музеите Фрам, Контики и Музея на викингите. Връщане в хотела. Нощувка.
8 ден Осло – Мюнхен – София
Закуска. Трансфер до летището в Осло. Полет на LUFTHANSA за София през Франкфурт. Кацане на аерогара София.
Цената включва:
 • самолетен билет на авиокомпания LUFTHANSA с летищни такси
 • 1 брой чекиран багаж до 23 кг и ръчен до 8 кг (55x40x23 см)
 • 7 нощувки със закуски и 1 вечеря, от които 1 – в Гейло в хотел 4****, 1 – в Берген в хотел 4****, 1 – в района на Фиорланд в хотел 3***, 1- в района на Нордфиорд в хотел 3***/4****, 1 - в Олесун хотел 4****, 2 - в района на Ослофиорд хотел 4****
 • билет за круиз по водите на Зьогнефиорд
 • транспорт с автобус по време на туристическата обиколка
 • водач от агенцията
 • туристическа програма на български език
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR за лица до 70 г.
Цената не включва:
 • входни такси за музеите по програмата
Други:
  Полетно разписание: 09JUL LH 1429 0610 SOFIA 0735 FRANKFURT
  09JUL LH 0860 1020 FRANKFURT 1215 OSLO
  16JUL LH 2453 1135 OSLO 1350 MUNICH
  16JUL LH 1704 1545 MUNICH 1835 SOFIA
  Допълнителни посещения: билет за влака Флам експрес – 175 лв. /изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет/
  билет за круиз по водите на Гайрангерфиорд - 130 лв. /изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет/
  двупосочен билет за зъбчата железница/фуникуляр от Берген до връх Флойен – ~170 NOK ~35 лв. /заплаща се на място/.
  Доплащане за: единична стая – 650 лв.
  медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR за лица над 70 г. до 85 г. – 20 лв.
  пакет от 3 вечери /1 - в хотела в Берген и 2 – в хотела на Ослофиорд/ - 165 лв. при мин. 10 туристи
  повишение на летищни и транспортни такси /обявява се 20 дни преди отпътуване/
  Намаление за: дете до 11.99 г. с 2-ма възрастни в стая – 240 лв.
  3-ти възрастен на допълнително легло – 90 лв.
  Информация за входните такси: Осло - Музей на викингите – затворен за ремонт до 2026 г., Музей Фрам – основна експозиция е полярния изследователски кораб Фрам, с който са плавали Ф. Нансен и Р. Амундсен: вход за възрастни – 140 NOK, деца, ученици и студенти – 50 NOK пенсионери – 100 NOK, при група /мин. 15 туристи/ - 100 NOK, Музей Кон-Тики – музеят предлага различни експонати, свързани с живота на изследователя Тур Хейрдал – 140 NOK, деца / 6 – 17 г. и студенти/ – 50 NOK, пенсионери – 100 NOK, при група /мин. 10 туристи/ - 100 NOK.
  Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 туристи.
  Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
  Начин на плащане: депозит – 1000 лв., доплащане – до 35 дни преди отпътуване.
  Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • автобус • круизен кораб•
  Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя, както и оставащи брой дни до периода на отпътуването. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5.0 % върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е12220Powered by webdesign