Дестинации

Великденски празници в Консервативен Лондон и неговите околности!

Екскурзия Великденски празници в Консервативен Лондон и неговите околности! - 5 дни / 4 нощувки/ 4 закуски
Великденски празници в Консервативен Лондон и неговите околности!
Великденски празници в Консервативен Лондон и неговите околности!
Великденски празници в Консервативен Лондон и неговите околности!
София – Лондон – Оксфорд – Стратфорд на р. Ейвън – Замъкът Уорик – Лондон – София

5 дни / 4 нощувки/ 4 закуски
от 1495.00 лв.

 


    Лондон е град строг и благороден, град който с неговите полицаи с неудобни каски, неговите гвардейци с униформи, непроменени от преди век, неговите претенциозни викториански сгради, неговите двуетажни автобуси и таксита не са само една туристическа атракция. Всичко това напомня, че традицията си е там – тя не е отстъпила пред модерното, просто се е съгласила да съжителства с него. Една разходка из Лондон е като посещение на музей, показващ, възхода на един енергичен народ през вековете. Посетителят на града, независимо от сезона, не бива да пропусне да се разходи из огромните зелени паркове и да се повози на Лондонското око.
Програма
1 ден /12.04.2023 г./ – София - Лондон
Полет на авиокомпания BULGARIA AIR в 14.45 ч. от аерогара София за Лондон. Кацане на летище Хийтроу в 16.05 ч. Трансфер от летището и настаняване в ROYAL NATIONAL HOTEL 3* https://www.imperialhotels.co.uk/hotels/royal-national-hotel/?utm_source=mybusiness&utm_medium=organic. Свободно време и първи впечатления от града. Нощувка.
2 ден /13.04.2023 г./ – Лондон
Закуска. Начало на полудневната обиколка на Лондон с автобус и екскурзовод, включваща Катедралата Сейнт Пол, Тауър и Тауър Бридж, Трафалгарския площад с колоната на адмирал Нелсън, Уестминстърското абатство, Парламента и часовниковата кула Биг Бен, Оксфорд и Риджънт стрийт, Пикадили, Бъкингамския дворец и паметника на кралица Виктория, казармите на Кралската гвардия Даунинг Стрийт, Хайд парк. Свободно време, през което, придружени от водача на групата, желаещите биха могли да направят снимки на смяната на караула пред Бъкингамския дворец, както и да посетят многобройните лондонски музеи /достъпът до по - голямата част от тях е безплатен/– Британският музей, Националната галерия, Музеят на естествената история, Музеят на науката и изобретенията, Музеят Виктория & Албърт, Музеят на Мадам Тюсо с восъчните фигури. Вечерна разходка по най-дългата търговска улица в Европа - Оксфорд стрийд. Нощувка.
3 ден /14.04.2023 г./ – Лондон - Гринуич
Закуска. Придружени от водача на групата, се предвижда разходка с корабче по р. Темза до Гринуич с посещение на обсерваторията и нулевия меридиан, където туристите могат да си направят снимки, стъпили едновременно в западното и източното полукълбо. Свободно време за да се повозите на Лондонското око/London eye или да посетите Уестминстърското абатство – „кралският храм”, едно великолепно произведение на храмовата архитектура във Великобритания и рядък шедьовър на западноевропейската готика, да се разходите покрай Уайт хол – синоним на политическия живот на столицата и до къщата с № 10 на Даунинг стрийт - официалната резиденция на Министър – председателя. Нощувка. Забележка: придвижването в Лондон е с метро, с изключение на деня на провеждане на панорамната обиколка.
4 ден /15.04.2023 г./ – Лондон – Оксфорд - Стратфорд на р. Ейвън – замъкът Уорик
Закуска. Свободно време. През този ден ви предлагаме еднодневна автобусна екскурзия (изисква се предварителна заявка при сключване на договора за пътуване и плащане с основния пакет) до университетския град Оксфорд, до Стратфорд на р. Ейвън – родното място на Уилиям Шекспир и до средновекорния замък Уорик, считан за една от главните туристически атракции в страната. Нощувка.
5 ден /16.04.2023 г./ – Лондон – София
Закуска-сух пакет. Трансфер хотел - летище. Полет на авиокомпания BULGARIA AIR в 08.40 ч. за София. Кацане в 13.40 ч.

Описание на ROYAL NATIONAL HOTEL 3* https://www.imperialhotels.co.uk/hotels/royal-national-hotel/?utm_source=mybusiness&utm_medium=organic

Royal National Hotel 3*** е уникален и оживен хотел, разположен в сърцето на Ръсел Скуеър, близо до Юстън и Кингс Крос. Хотелът предлага голям избор от типове стаи, които да отговарят на всички изисквания, от почивка до бизнес пътуване в Блумсбъри, централен Лондон. В съседство е Лондонският университет. Той е най-големият хотел в Обединеното кралство, разполага с 1630 стаи, които са много добре поддържани. Благодарение на експертния опит и топлото гостоприемство, клиентите могат да се почувстват част от приятелската атмосфера, веднага щом стъпят в светлото и просторно фоайе на хотела.

Искате ли да хапнете? В Blooms Café се сервират страхотно кафе и вкусни пици, изпечени на камък, докато лондонският пъб на хотела предлага традиционни британски ястия. Можете да хапнете и на открито в уютния двор, в който се предлага внимателно подбрано меню заедно с местни крафт бири.

Модерните алеи за боулинг Bloomsbury също са само на 2 минути пеша от хотела, с осем алеи в ретро стил, караоке кабинки, ретро аркадни игри и американска закусвалня – това осигурява най-добрия следобед за почивка и забавления със семейството.



Цената включва:
  • самолетен билет София – Лондон – София на авиокомпания BULGARIA AIR, летищни такси, 1 брой чекиран багаж до 20 кг, 1 брой ръчен багаж до 7 кг+малка раница/дамска чанта
  • 4 нощувки със закуски в хотел ROYAL NATIONAL 3*** в Лондон или подобен
  • организиран трансфер летище – хотел – летище
  • полудневна обиколка на Лондон с автобус и екскурзовод
  • туристическа програма на български език
  • водач от агенцията по време на целия престой
  • медицинска застраховка с покритие 10000 EUR
Цената не включва:
  • входните музейни такси
  • допълнителната екскурзия до Уорик -Стратфорд-Оксфорд
  • разходите за обществен транспорт за придвижване в Лондон;
  • повишение на горивни транспортни разходи /обявява се 20 дни преди отпътуване/.
Други:
    Намаление за: дете до 11.99 г. с 2-ма възрастни в стая – 145 лв.
    3-ти възрастен в стая – 70 лв.
    Доплащане за: единична стая – 465 лв.
    медицинска застраховка за туристи над 70 г. до 85 г. – 6.00 лв.
    Забележка: Придвижването в рамките на Лондон е с градски транспорт – изключение прави включената в пакетната цена панорамна автобусна обиколка и ползвания организиран транспорт при допълнителната екскурзия.
    Информация за музейните такси: Лондон - Катедралата Сейнт Пол и галерии – възрастни (над 18 г.) – 21.00 £, пенсионери и студенти – 18.50 £, за деца (от 6 до 17 г.) – 9.00 £; цена за група /мин. 10 възр.тур./ - 18.00 £, студенти и пенсионери – 16.00 £, деца (от 6 до 17 г) –7.70 £, Тауър – £29.90 за възр., за деца от 05 до 15 г. – £14.90, за възр. над 65 год., младежи 16-17 г. и студенти – £24.00, Уестминстърското абатство – 25.00 £ за възр., над 65 год. и студенти – 22.00 £, за деца от 6-17 г. – 11.00 £, деца от 0-5 г. – безплатно, Бъкингамският дворец – 30.00 £, за младежи от 18-24 г. - 19.50 £, за деца от 05-17 г. - 16.50 £, за деца под 5 г. – безплатно; за групи над 15 тур. – 27.00 £, за младежи от 18-24 г. - 17.50 £, за деца от 05-17 г. - 14.80 £, Музей на Мадам Тюсо – закупуване на билети в деня на посещението: за възр. –37.00 £; за деца (3-15 г.)– 33.00 £, билети за групи над 16 тур. в деня на посещението – 24.00 £, Дворецът Кенсингтън – 20.00 £ за възр., за деца до 15 г. – £ 10.00 с придружител, възр. над 65 г., младежи 16-17 г. и студенти – 16.00 £, разходка с корабче по р. Темза до Гринуич – ~ 18.50 £ двете посоки, Лондонско око - 36.00 £. Забележка: музейните такси са с информативен характер и ще бъдат актуализирани преди отпътуване.
    Допълнителни мероприятия
    (необходима е предварителна заявка при сключване на договора за пътуване и плащане с основния пакет): еднодневна екскурзия с водача на групата до Оксфорд, Стратфорд на Ейвън, замъка Уорик – 175 лв. при мин. 15 туристи (цената включва организиран транспорт с автобус, не включва входните такси и такса за аудио гид. Входни такси за Стратфорд на Ейвън - Родната къща на Уилям Шекспир – за възр. – 20.00 £, за деца – 13.50 £, за пенсионери над 65 г. – 16.50 £, църквата Св. Троица *посещение отвън, Замъкът Уорик - цена за деца от 03 г.+ и възрастни - 32.00 £, за деца до 03 г. - безплатно - цената зависи от деня на посещението, Оксфорд - Кулата Карфакс – за възр. – 3.00 £, за деца от 7 до 15 год. – 2.00 £, църквата Дева Мария – безплатно, кулата: възрастни – 5.00 £, допускат се деца над 8 г., няма намаления за пенсионери, Катедралата – комбиниран вход за достъп и до колежа - за възр. – 16.80 £, за деца (5-17 г.), студенти и пенсионери – 15.75 £, за деца до 05 г. – безплатно.
    Необходими документи: валиден задграничен паспорт
    за туристи ненавършили 18 г. –нотариално заварена декларация - съгласие за пътуване в чужбина, заверена от един или двамата родители (представя се при доплащането), няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуването в Англия (не се изисква ваксинация, нито тестове).
    Използвани транспортни средства по програмата: • самолет• автобус•
    Начин на плащане: депозит – 500 лв., доплащане – до 31 дни преди отптуване.
    Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туристи
    Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
    Застраховка „Отмяна на пътуване“ (по желание): предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е12208



Powered by webdesign